Protestul ROMSILVA

Protestul ROMSILVA este o manipulare. De ce ? Urmărește acest material

Azi voi vorbi despre Protestul ROMSILVA din această săptămână. A fost, este o MANIPULARE. Chiar o dublă manipulare.

Totul a pornit de la un proiect de lege aprobat de Guvern, care prevede reorganizarea regiilor autonome, inclusiv reorganizarea Romsilva. E o reformă asumată prin PNRR, dar face parte și din pachetul legislativ necesar pentru aderarea la OECD – Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare economică.

La reforma Romsilva se lucrează și intern în regie de ceva vreme, iar sindicatele cu siguranță știu asta. Bine, părerea mea este că comisiile de lucru urmează rostul tuturor comisiilor – o facem ca să tragem de timp, nu ca să rezolvăm o prblemă.

Ei de data asta nu a mai funcționat cu trasul de timp, că poate nu mai e nevoie. Schema este veche și este fumată. Și legiuitorul v-a luat-o înainte. Nici măcar nu v-a întrebat, ați aflat după ce deja se terminase. Și asta vă doare ! Vai ce doare !

Adevărul trebuie spus ! Așa nu se mai poate ! –  Nu așa vă place să spuneți ?

Actul normativ nu vorbește de privatizarea Romsilva și de înstrăinarea pădurilor.

Reforma necesară a Romsilva presupune în primul rând ruperea administrării de exploatare dar și eficientizare a activității și deci reorganizare.

Iar asta ar trebui să-i bucure pe toți silvicultorii care iubesc pădurea.

Fiindcă fără presiunea obținerii de venituri si profit din exploatare, silvicultorii își vor putea face meseria având ca scop exclusiv calitatea și continuitatea pădurii. Iar exploatarea va fi făcută externelizat de către firme specializate, printre care va putea fi și noua companie de exploatare – ROMSILVA EXPLOATARE.

Asta va însemna că lemnul va fi exploatat, sortat și vândut cu o mai mare eficiență la valorificarea lui, că firmele se vor putea dezvolta se vor capitaliza și vor face profit, că exploatarea se va face mai bine și că în pădure lucrările și ce rămâne în urma lor vor arăta mai bine.

Toată lumea câștigă. Toată lumea cinstită, desigur. Și mai ales, vă rog să nu vă fie frică de profit.

Romsilva va administra în continuare pădurile statului, probabil mai bine decât o face acum, fiindcă nu va mai fi sub presiunea obțnerii de venituri și nici sub interesele politicienilor care-și tot bagă coada pe-acolo de peste 30 de ani.

Pădurile statului nu pot fi vândute, nici cele publice ale primăriilor, nici măcar cele mai multe private, ale obștilor și composesoratelor.

Dar uite că la unii încă prinde să bagi textul naționalist cu străinii și conspirațiilor antiromânești.

Cred că disperarea cea mai mare a unora care organizează astfel de manevre e că pădurarii nu vor mai avea la dispoziție vaca de muls, „muta” cum îi zic ei pădurii, fiindcă nu vor mai vinde ei lemn direct din pădure.

Deci nu vor mai fi lemne de împărțit electoral și bani de propulsat politicieni corupți, nu vor mai fi bani de plătit servicii și obligații fiindcă dispare borcanul cu miere în care mulți și-au afundat mâinile până la cot.

Doar dacă administrezi pădurea prestezi un serviciu public. Și dacă nu ai gândul la banii obținuți din valorificarea lemnului pe persoană fizică, focusul e pe calitatea acelui serviciu.

2 gânduri despre „Protestul ROMSILVA

 1. Bună ziua, am trimis un proiect legislativ în ce privește reorganizarea R.N.P.
  Am propus înființarea a doua structuri centrale ale Statului, una pentru licitațiile de masă lemnoasa iar cealaltă structura pentru marcări tot la nivel național, și să nu mai fie la nivel de județe.
  Am susținut pentru ca în Codul Silvic să prevadă ca luarea în pază a pădurilor să fie făcută de către proprietari uzufructuari și concesionari, toți având aceleași drepturi egale care dețin fondul forestier( silviculturii pazaesc uzufructul, își exercita profesia pe el).
  Am susținut ca R.N.P să nu mai poată păzi păduri private deoarece 50% din structura lor trebuia desființată.
  Am propus ca R.N.P să nu mai facă parte din comisiile județene de retrocedare deoarece exista un conflict de interese, iar datorită lor nu sau terminat retrocedările deoarece au refuzat punerea la dispoziție a comisiilor pădurile, chiar cu validări ale comisiilor județene cât și cu hotărâri judecătorești irevocabile.
  Chiar eu fiind unul dintre acei care din2008 și până în prezent nu am fost pus în posesie cu mii de ha pădure.
  Datorită acestui proiect legislativ trimis în CS.A.T între mine și cei din silvicultura să iscat un război pe față în ceea ce privește retrocedările, dosare penale , daune, iar ei au exploatat ilegal acele păduri find deposedat de drepturile mele. Asta au făcut silviculturii la nivel național devalizand pădurile Statului după 90 cu miliarde de euro cu complicitatea multor politicieni și funcționari ai Statului Roman. Cu propunerile mele legislative ar dezmembra toată structura mafiota din Silvicultura, deoarece cu salarii de 2000-5000 de lei au averi de milioane de euro, neputând fi nejustificate. Va pot sta la dispoziție la orice ora putând fi contactat la nr de telefon 0736484458 dar și cu mai multe noutăți. Maricel Cosor

 2. Angajații Romsilva sunt cei care au avut grijă de pădurea statului!!! Multele retrocedări ilegale au fost făcute peste ei și asta în special către cei care nu aveau dreptul!!! Modificarea ordonanței 109, nu specifică expres vânzarea pădurii, înstrăinarea acesteia, dar asta se va întâmpla – așa a fost cu toate întreprinderile, fabricile care funcționau bine și au fost preluate în același fel în care propune acum modificarea OUG 109. Din păcate sunt prea mulți ochi de peste gard care se zgâiesc și vor aceste 3 milioane ha pădure! Rețineți oameni buni: dacă pădurea statului va fi vândută pe acțiuni, în maxim 10 ani o pun jos și o cară peste hotare cei care au făcut jaf în pădurile lor și acum ne învață pe noi silvicultură. Ce legătură are PNRR cu pădurea? O fi făcut Covid19? Este un pretext de a o vinde pe nimic.Cine spune că Romsilva nu este eficientă vorbește în necunoștință de cauză sau este purtătorul de cuvânt al unor grupuri de interese rău intenționate! Deci, nu există nici un motiv real ca regiile autonome din România să fie sparte în bucăți. Nu fiți invidioși! Funcționează eficient, gestionează bunuri inestimabile și care nu trebuie înstrăinate…sunt ale României.

Scrie un comentariu